Идеи за обзавеждането в градината

Имате прекрасна градина, в която, освен прекрасните цветя, които сте засадили, искате да поставите и мебели, в които да отдъхвате, докато се наслаждавате на гледката? Не търсете повече, тук е мястото, където да ви споделим интересни идеи, с които да постигнете желаното.


В повечето случаи мястото, с което разполагате не е много, особено ако сте прекалено запалени любители на цветята и искате всеки един сантиметър да е запълнен с тях. Минималистичното мислене в този случай е желано и колкото по-малко неща искате да сложите, толкова по-добре.

sitting area

Започнете да мислите кое е най-нужното, за да си пиете кафето там – масичка и няколко стола, на които с удоволствие да поседнете. Можете да избирате от безкрайно много опции – трикраки маси, кръгли, правоъгълни, с стъкло, без стъкло – каквото ви душа иска. Ние, обаче, препоръчваме ратановите маси, защото са предимно устойчиви на всякакви атмосферни влияния и дори да ви се изсипе силен дъжд, то просто ще трябва да изчакате да изсъхне или да подсушите, без притеснения, че сте я забравили навън.

Същото препоръчваме и за столовете към масичката. За по-голямо удобство при стоене, се погрижете да се запасите и с възглавнички към столовете, които обаче ще е хубаво да прибирате, ако имате опасения, че може да завали.

Ако разполагате с повече място в градината си, то тогава помислете за люлка.

Била тя за един или повече хора, люлката е страхотно допълнение в градината. През деня винаги можете да поседнете с книга в ръка, а в топлите вечери да се наслаждавате на прекрасната гледка на небето и градината ви. Няма нищо по-хубаво от спокойно прекарано време на чист въздух – успокоява както очите ви, така и душата.

Свежа идея, която ще направи градината ви още по-красива, е добавянето на фонтан.

fountain

По магазините могат да се намерят всякакви фонтани в различни размер и форми. Те могат да бъдат с обикновена кръгла форма и спускащи се като водопад под-тераси. Могат да бъдат и с различни фигуративни форми, пресъздаващи различни картини от миналото, приемащи формата на различни хора или дори имитиращи кладенец. В някои от тях ще намерите вградени LED светлини, които вечер ще създават феерия от светлини, правещи градината най-желаното място, на което да прекарвате не само свободното си време.

А за най-големите градини, където пространството, а и, разбира се, средствата, не са проблем, то тогава най-интересното, но и логично решение, е направата на басейн. Кой не иска през лятото да разполага със собствен басейн, около който да се наслаждава на жаркото слънце и да не се притеснява от тълпи други хора, които да смущават спокойствието му?

Не забравяйте, най-важното при избирането на градинските мебели е те да отговарят на стила и желанията ви. А ние ви пожелаваме приятно обзавеждане.

About the author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.