Съвети при избор на ютия от Магпром

В днешно време иновациите в технологиите са улесняващи и изключително удобни. Поради богатия избор на пазара обаче действат объркващо на потребителите. Ютията е от уредите, които не се подменят често за това трябва да сте внимателни в избора си. 

Как да си изберем ютия

Има няколко основни характеристики, които да погледнете преди да си вземете нова ютия. Благодарение на тях бихте могли да прецените от какъв уред се нуждаете. От онлайн магазин Магпром дават насоки какво да гледате при избор:

 • Гладеща повърхност;

От нея зависи качественото изглаждане, тежестта на ютията и потреблението на ток. Неръждаемата ламарина е повърхност за направа на по-евтини уреди и е с висок риск от залепване на тъкани. Алуминиевата плоча олекотява уреда.

Тефлоновото покритие защитава от залепване, а керамичната плоча е най-лесна за поддръжка и с висока мощност.

 • Мощност;

От нея зависят скоростта на загряване на гладещата повърхност и силата на подаване на парата.

 • Пароподаване;

Благодарение на функцията за пара, тъканите се навлажняват което води до улесняване на гладенето. Колкото по голяма е мощността при пароподаването толкова по-дълбоко е проникването в тъканите и пълноценното отстраняване на гънките и бактериите.

 • Парен удар;

Ценен при гладене на груби материи.

 • Вертикално гладене;

Изключително удобна и приятна функция. Облеклото си виси на закачалка, а вие го изглаждане с помощта на вертикално пароподаване.

 • Капацитет на водния резервоар;

Важно е отделението за вода да е голямо. Това ще ви спести постоянните обиколки за вода.

 • Функция за самопочистване;

Само с един бутон продухвате дозите с голямо количество пара.

 • Автоматично изключване;

Една от най-полезните функции за безопасност. При хоризонтално поставяне ютията се изключва след 10 секунди, при вертикално след 8 минути. При раздвижване се включва и можете да продължите с работата си.

 • Тегло;

Теглото трябва да бъде оптимално при продължителна работа тежкия уред ще ви пречи, лекият пък няма да може да глади големи облекла.

 • Система за спиране на прокапването;

Предпазва фините тъкани от петна.

 • Дизайн;

Меката дръжка е изключително предимство. Дарява удобство и облекчава ръката ви. Заострения връх на повечето модели позволява достигане на трудните за гладене места.

Как се почиства

Проблема как да се почисти ютията е познат на всяка жена. Има различни начини с подръчни средства като сода за хляб, сол, оцет и т.н. но защо да правите експерименти когато можете да приключите с процедурата натискайки един бутон. 

Изберете уред с функция за самопочистване и самостоятелно отстраняване на котлен камък, това ще предотврати запушването на дюзите и ще запази плочата по-дълго.

Какви са начините да получим качество на по-ниска цена

Можете да получите нови уреди с изключително качество но на по-ниска цена. Техниката със следи от транспортни дефекти е идеалният вариант, малките козметични забележки рядко се виждат. Този тип покупки позволяват да пестите пари но да не правите компромиси с желаните характеристики. Посетете онлайн магазина на Магпром и се уверете сами в големия избор ютии.

About the author