Как да предпазите телефона си от повреда?

Как да предпазите телефона си от повреда?

Телефонът е една сравнително скъпа инвестиция. Предвид факта, че го използваме за много дейности и по редица поводи, ние сме склонни да платим малко повече, но да получим един наистина качествен и функционален модел. За да го използваме обаче достатъчно дълго време пълноценно, е нужно да му осигурим нужната защита.

Останете с нас, за да ви дадем няколко практични съвета, които ще ви помогнат да предпазите любимото си мобилно устройство от повреда.

Предпазване на телефона от механично въздействие

Най-често срещаните причини за повреда на телефона са свързани с механично въздействие. То може да се изразява в удар, надраскване, смачкване и така нататък. Обикновено, рисковите ситуации са свързани с падане, изпускане, избор на неправилно място да го държите и други.

За да си спестите разходи за ремонт, а в някои случаи дори и за ново устройство, заложете на качествени предпазни аксесоари. На пазара ще откриете различни предложения като кейсове, протектори и калъфи, подходящи за вашия модел телефон и пасващи на вашите вкусови предпочитания.

Предпазване на телефона от замърсяване

Навлизането на фини прахови частици и други микроскопични замърсявания, както и дори бактерии и микроби са проблем, както за сигурността на вашето мобилно устройство, така и за вашето здраве. Използването на аксесоари като калъфите тип портмоне са добра опция за поддържане на добро ниво на хигиената на телефона.

В допълнение, можете да закупите и специална течност и кърпичка за почистване на дигитални екрани. Те ще ви осигурят много по-надеждна защита срещу вредните патогени и мръсотия във въздуха и околната среда. Потърсете ги в някой специализиран онлайн магазин за GSM аксесоари.

Предпазване на телефона от прегаряне

За последните няколко години няколко производители изтеглиха част от своите мобилни устройства от пазара с цел предпазване на потребителите. Обикновено причината се крие в скоростта, с която телефонът се нагрява. Когато тя е твърде висока и устройството не се съхранява по правилния начин, е напълно възможно да се стигне до редица инциденти, включително и батерията му буквално да гръмне в ръцете ви.

Добрата новина е, че мобилните производители веднага се заемат със задачата да спрат от продажба телефоните в риск от бързо прегряване. Освен това, вие също можете да намалите риска от такова:

  • Дръжте телефона далеч от пряка слънчева светлина.
  • При много високи температури, свалете предпазните аксесоари, които допълнително пречат на устройството да се охлади.
  • Спрете или дори деактивирайте за кратко време по-тежките приложения. Включете ги отново, когато температурата се нормализира или отидете на по-хладно място.

Предпазване на телефона от измръзване

Не само високите, но и ниските температури могат да се окажат пагубни за вашия телефон. И в този случай обаче съществуват работещи и ефективни методи за предпазване на устройството. Срещу повреда в следствие на студа можете да правите следното:

  • Използвайте протектор за екрана, защото минусовите температури увеличава степента му на чупливост.
  • Не преминавайте от твърде ниски към твърде високи температури рязко. Това може да предизвика пагубен конденз за вътрешните части на вашия телефон.
  • Ограничете до минимум ваденето и използването на телефона в среда, в която температурата е под минус 10 градуса.
  • Използвайте телефона си със специални ръкавици, пригодени за тъчскрийн. Те пазят не само вашите ръце, но и телефона ви от измръзване.
  • Винаги излизайте в студено време с пълно заредена на 100% батерия на телефона. При ниски температури тя по принцип се изтощава по-бързо и може в средата на деня да се окажете с неработещо мобилно устройство.

Предпазване на софтуера и личните данни в телефона

Освен външни, повредите на вашия телефон могат да бъдат и вътрешни. В тези случаи обикновено става дума за риск то хакерска атака. Най-доброто, което можете да направите срещу тях, е да разполагате с антивирусна програма. Също така, не запазвайте никакви лични данни, включително и пароли в телефона си.

Правилната поддръжка на вашето мобилно устройство и осигуряването на нужните му защитни средства ще ви даде възможност да го използвате не просто дълго време, но и на 100% според наличните му функционалности и удобства.

About the author