Видове калъфи за телефон и кои са най-добрите

Видове калъфи за телефон и кои са най-добрите

Смартфоните са неизменна част от живота на всеки съвременен човек. Колкото по-усъвършенствани стават моделите обаче, толкова необходимостта от качествена защита става по-голяма. Това се дължи на тънките корпуси със стъклено участие, които въпреки здравината си, понякога могат да бъдат уязвими на повреди.

Много е важно да направите правилен избор на кейс за телефон, чрез който предпазите устройството по най-оптимален начин. Независимо дали залагате на оригинален или неоригинален кейс за телефон, трябва да се уверите в устойчивостта и качеството му. 

Какви качества трябва да притежава добрият кейс за телефон?

Основните свойства, които всеки калъф трябва да притежава, са удароустойчивост, водоустойчивост, абразивоустойчивост и издръжливост на натиск. Без значение дали са оригинални или не, трябва да пасват отлично на формите на смартфона и да прилепват плътно върху него.

Кои кейсове се окачествяват като най-добри?

Съществуват различни видове калъфи за телефон. Най-оптималните се разграничават според някои основни характеристики:

 1. Материал на изработка
  Най-популярните са:
  • силиконови – изработват се от устойчив TPU материал, който има противоударна функция. Силиконовите кейсове са водоустойчиви;
  • кожени – характеризират се с много стилен и луксозен дизайн и осигуряват отличен захват на ръката;
  • карбонови – този вид се изработва с участието на въглеродни влакна, известни с високото им качество и противоударни свойства. Освен това, карбоновите изработки са удобни за ползване.
 2. Тип
  Тук основно се обособяват следните три вида – гръб, тефтер, 360-градусови.

Първите обгръщат основно задната част на корпуса, като обхващат и страничната част – рамките.

Тефтерите наподобяват книга, в сърцевината на която се позиционира телефона в силиконов кейс. Капакът на калъфа го предпазва изцяло, като има и други функции – служи  като поставка. В него можете и да съхранявате кредитни карти, документи за самоличност и други.

360-градусовите видове се характеризират с това, че отново обгръщат целия корпус, заедно с екрана, както тефтерите, но подчертават и запазват дизайна му. За изработката им се използват устойчиви материали, като плексиглас и силикон, което им придава удароустойчивост.

Това са основните критерии, според които се разграничават най-добрите видове калъфи за мобилни устройства. Съобразете предимствата им и изберете оптималната възможност.

About the author