Ефективност и икономия: Стратегии за намаляване на разходите при международни доставки

Ефективност и икономия: Стратегии за намаляване на разходите при международни доставки

Извършването на международни доставки безспорно е добър начин да разширите мрежата си от клиенти и да повишите печалбите. За да се случи всичко това е необходимо да подходите рационално, за да повишите ефективността и да се възползвате пълноценно от възможностите. Договорете се с надеждна куриерска фирма, която може да ви предложи достъпни цени, но и ефективно обслужване, за да не се сблъскате с нежелани разходи за върнати пратки. Какво още може да направите, за да оптимизирате разходите си за международни доставки.

Изберете подходяща опаковка за вашите пратки

Опаковките трябва да прилягат добре на стоките, които подготвяте за международни доставки. Това ще ви спести ненужни разходи за по-голям размер опаковка, а и ще направи пратката по-стабилна. Важно е също да заложите на опаковки, изработени от леки, но също здрави и устойчиви материали. От екологична гледна точка все по-предпочитани са кашоните, както и друг тип опаковки от хартия. Със сигурност ще направите добро впечатление ако използвате брандирани опаковки за вашите продукти за международни доставки. Това е добра стратегия за популяризиране на марката, а и ще накарате клиентите ви да се чувстват специални още преди да са отворили пратката си.

Застраховайте стоките, които изпращате

Това е от особено значение, когато заявявате международни доставки и вашите стоки ще пътуват зад граница, което повишава вероятността да се случи нещо непредвидено и извън властта на куриера, докато те достигнат до крайния потребител. Застраховайки пратките си, вие ще минимизирате загубите, които бихте регистрирали ако стоките, които изпращате, пострадат при катастрофа, пожар, наводнение и др.

Макар в краткосрочен план това да ви изглежда като такса, която може да избегнете, в дългосрочен план застраховката при международни доставки ще ви спести много неприятни емоции, а и финансови загуби.

Погрижете се да сведете до минимум броя на отказаните международни доставки

Основните причини потребители да връщат пратки, които са поръчали, са несъответствие на продукта с техните очаквания, фабричен или транспортен дефект на получената стока или забавяне на доставката. За да предотвратите подобни негативни сценарии за вашите международни доставки, на първо място, бъдете максимално конкретни, откровени и подробни, когато описвате стоките, които предлагате за продажба на сайта си. Така потребителите ще са наясно какво точно ще получат и няма да създадете у тях нереални очаквания. Бъдете бдителни винаги да изпращате изрядни стоки без дефекти на клиентите си.

Не на последно място отново ще подчертаем необходимостта да поддържате партньорски отношения с доказана куриерска фирма като Direx, която извършва международни доставки до всички дестинации, които ви интересуват. Професионалното поведение на куриера и коректното спазване на сроковете на доставка със сигурност ще допринесе значително за позитивното отношение на клиентите към вашите стоки и ще може да разчитате на нови поръчки и в бъдеще.

About the author