Как да изберете подходящ парфюм за любимия мъж

Празничният сезон е вече тук и по всяка вероятност вече сте започнали да съставяте дълги списъци с какво да изненадате любимите си хора. И  докато с роднините и особено малките деца е по-лесно, защото малчуганите са написали дълго писмо за добрия старец, то с любимия мъж обикновено срещаме затруднение. Не са малко господата, които просто ще отговорят, че не се нуждаят от подарък, но дори и да ви го заявят открито, вие едва ли ще се откажете. А ако четете тази статия, най-вероятно вече сте решили да заложите на парфюм за подарък.

Някои биха казали, че това далеч, не е оригинален подарък, но не са прави. Парфюмите са изключително практичен подарък, а мъжете повече от всички ценят именно практичността. Повечето от тях не обичат да трупат излишни предмети, които няма да намерят приложение в тяхното ежедневие. Освен това, когато пазаруват, господата предпочитат да инвестират по-голяма сума, за да си купят нещо с високо качество. Марковата парфюмерия предлага всичко това.

Как да изберете подходящ парфюм за любимия мъж

За да ви помогнем в мисията да откриете подходящия мъжки парфюм за вашия любим мъж, в следващите редове сме приготвили един мини гайд, пълен с полезни съвети. Вижте кои са те и се възползвайте, за да направите приятна коледна изненада на вашия специален господин.

Проучете какви аромати харесва той

Когато предстои да отидете “на лов” за подходящ аромат, уверете се, че отивате подготвени. Наивно е да си мислите, че просто ще подушите 1-2 парфюма и ще оцелите най-подходящия. Разнообразието от мъжки парфюми е не по-малко от това на дамски – ще бъдете зашеметени от огромния избор.

За да филтрирате опциите и да стесните кръга на възможностите само до няколко парфюма, от които да изберете, първо трябва да проучите какво харесва вашият мъж. Ако вие отговаряте за колекцията му с парфюми, вероятно сте добре запознати. Ако пък той сам си ги купува, задължително разгледайте какво стои на тоалетката и към кои аромати посяга най-често. Така може да си направите извод към кои нотки и към каква интензивност на парфюма да се насочите.

Заложете на доказана марка

Не казваме, че марката е най-важното нещо, на което да обърнете внимание, но си струва да инвестирате повече в качествен марков парфюм. Защо? Заради тяхната дълготрайност, както и заради това, че са разработени от опитни парфюмеристи, които са инвестирали много време и усилия, докато постигнат един съвършен аромат. Вашият любим заслужава само най-доброто!

Съветваме ви да се насочите към популярните марки за мъжки парфюми Mont Blanc, Dolce & Gabbana, Armani, Boss и други, към които господата най-често посягат. Ако вашия партньор е почитател на даден бранд, не пропускайте да разгледате какво се крие в техния арсенал от мъжки парфюми.

Пазарувайте онлайн и потърсете намаления

Оригиналните мъжки парфюми традиционно имат по-висока цена. Ако парфюмът, който сте харесали, надхвърля бюджета ви за подарък, не пропускайте да погледнете онлайн. В онлайн магазините за парфюми често се предлагат по-изгодни намаления, така че може да спестите немалка сума пари.

Важно е да пазарувате само от търговци, с доказана репутация, на които може да се доверите. За съжаление в интернет, а дори и в някои физически магазини, нерядко се предлагат реплики, които нямат същото качество. Проучете добре от къде купувате парфюма, за да не се окажете разочаровани накрая.

About the author