Топ 5 най-добри перални

Топ 5 най-добри перални

Прането може да бъде трудна задача. Всичко това – сортиране, зареждане, простиране и сгъване може да бъде изтощително. Но когато става въпрос качественото изпиране, ефективният и качествен уред може да ви облекчи за години напред. 

Видове перални машини 

Трябва да сте запознати с разликата между свободностоящи машини за пране, такива за вграждане и комбинирани със сушилня. 

  1. Свободностоящи перални 

Този вид уреди са най-разпространени. Те могат да бъдат поставени навсякъде, стига да са свързани към канализация и електрическата мрежа. Предлагат се в различни размери – от 3 кг до 12 кг, а някои модели са налични в стилни цветове. Предимството е, че имат по-голям капацитет, функции и цветове от интегрираните модели. 

  1. Вградени перални машини 

Тези модели са проектирани да стоят зад вратата на шкафа, така че да не се виждат, когато тя е затворена. Предимство е, че вградените модели обикновено са по-тихи от свободностоящите, благодарение на тази допълнителна преграда отпред, която леко буферира и намалява звука. Недостатък е, че са по-скъпи от стандартните предложения, но ако искате да се съобразите със стила на стаята, си заслужава.

  1. Машини с горно зареждане 

При тези модели дрехите се добавят през капак в горната част на машината, за разлика от врата отпред. Те са по-тесни от обикновените машини за пране (около две трети от ширината) и не могат да се държат под работна повърхност поради начина, по който се отварят – освен ако не искате да ги издърпвате всеки път, когато ги използвате. Пружинните вътрешни врати са склонни да бъдат не толкова удобни. Това ги прави по-трудни за отваряне. Освен това, когато прането приключи, може да се наложи да завъртите барабана, за да извадите дрехите. 

  1. Перални със сушилня 

Може да помислите за комбинация от пералня със сушилня, ако нямате достатъчно място. Има много машини, които да вършат чудесна работа както за пране, така и за сушене. И си струва да знаете, че капацитетът на сушене в такъв комбиниран уред, винаги е по-малък от този за изпиране. 

Перални за вграждане размери

Топ 5 на най-продаваните перални

В тази класация влизат и по-скъпи марки, както и бюджетни предложения. Има добри оферти за всеки джоб, ако изберете някоя от тези марки.

  • Samsung – тази марка участва и в класациите за най-добри телевизори, климатици и други домакински уреди. Това гарантира високо качество и добре направени уреди;
  • Whirlpool – едни от най-новите модели на марката са сред най-популярните в онлайн магазините. Екстрите, които имат, допълват почистването на дрехите. Парата, която се използва, поддържа дрехите свежи до шест часа след края на пането. По този начин те са освежени и само за 20 минути на тази програма ще бъдат изгладени гънките, без да перете отново. Инверторният мотор е с по-дълъг живот и с много ниски нива на шум. Интензивността на пране може да се регулира според типа замърсяване;
  • LG – марка, която е известна с добрите се продукти от всякакъв тип. Кухненските уреди, отоплителните и почистващите имат дълъг живот, защото са направени от професионалисти;
  • Indesit – бързите програми са една част от предимствата, която включва тази марка в класацията на най-добри перални. Най-кратката е 15 минути. Намалява се консумацията на ресурси до нуждата на програмата. Отложеният старт също е едно от удобствата, от които можете да се възползвате. Качеството на тези уреди е на много високо ниво;
  • Miele – интелигентна грижа за прането, разнообразни размери на барабана според нуждите на семейството и не на последно място – качествата на уреда са сред факторите, които поставят тази марка перални в топ 5. 

Важно е да определите вашите нужди и възможности, като разположение на уреда, екстри, марка. Преценете и стойността на продукта – дали ще бъде с по-евтина, или висока цена, за да сте наясно с опциите, които можете да си позволите.

About the author