Малки кухни за големи любители на кулинарията

Ако имаме две мечти – да притежаваме собствено жилище и да задълбочим уменията си в кулинарията, то, при всички случаи, бихме искали да ги обединим в едно. Идеалният вариант за нас би бил да разполагаме с уютен дом и практична и функционална кухня в него.


Какво да сторим, обаче, когато жилището ни е малко и мястото, което е предвидено за кухня, ни се вижда крайно недостатъчно? Решението, всъщност, е много просто – проектирането на малки кухни от много време насам печели все повече привърженици на своя страна. Това се дължи на няколко причини. Дори и да разполагате с голямо жилище, все по-често се забелязва сремеж към наличието на повече отворено пространство в дома за сметка на огромните, тежки, заемащи прекалено много място мебели. Много хора предпочитат простора пред това да снабдят помещенията си с разнообразни по вид елементи. Ако пък сте ограничено откъм пространство, то тогава наличието на малка кухня става задължително. Но не се плашете – макар и наглед малко, мястото би могло да бъде оползотворено така, че да си обособите кухненски кът с всичко необходимо, за да разгърнете кулинарните си заложби в кухнята.

Макар и ястията, които един вдъхновен кулинар сътворява, да изглеждат сложни и изискващи всевъзможни уреди и техника, твърде често се нуждаем от само най-основните кухненски елементи. Не съжалявайте, че разполагате с ограничено пространство и ще ви се наложи да направите малки кухни – всяко кътче би могло да се приспособи така, че да побере всичко необходимо, за да стане една кухня максимално функционално и да ви служи вярно за дълги години. Все по-честа практика е вграждането на уреди – по този начин помещението изглежда много по-подредено и стилно, а и успявате да спестите значително количество място.

Ако не разполагате с достатъчно място за шкафове и чекмеджета, бихте могли да сложите рафтове по стените – така ще правите дизайна на кухнята си много по-разчупен и ще можете да подреждате на тях всевъзможни артикули и елементи. Не забравяйте, че едно домакинство използва сравнително малко прибори и посуда ежедневно, ето защо едва ли ще са ви необходими много на брой сервизи, които така и няма да използвате.

Вграждането на уреди, както и подходящото и обмислено етажиране, биха могли да ви помогнат значително в мисията на това да правите малки кухни. Компактността и подредеността ще направят помещението ви да изглежда изключително уютно, а това е нещо, към което всяко семейство се стреми. В кухнята прекарваме значителна част от времето си вкъщи, затова и следва да обърнем по-голямо внимание на това как изглежда то и доколко ни е удобно.

About the author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.