Как се слага ламиниран паркет, споделят от КарпетМакс

Монтажът на ламинат не е нито сложно занимание, нито и прекалено лесно. За да го извършим правилно, просто трябва да си набавим функционални пособия, с които да боравим в хода на полагането. Обърнете внимание на гамата КарпетМакс ламинирани паркети и изберете подходящ вид и цвят. 

Какво е ламиниран паркет

Ламинираният паркет е четирислойно подово покритие, което е чудесна алтернатива на дървесината. Поставя се лесно, поддържа се лесно, а в търговската мрежа могат да се открият наистина впечатляващи оферти, които да ни улеснят във всяко едно отношение. Преди да инвестирате в ламинат, е полезно да знаете каква е неговата конструкция:

 • 1-ви слой – защитен слой против износване;
 • 2-ри слой – имитиращо дървесина изображение;
 • 3-ти слой – ядро на ламината, което е направено от HDF. Тук качеството на материала е определящо за издръжливостта на подовото покритие;
 • 4-ти слой – предназначен е да обезпечи стабилността на ламела.

Добре е да знаете, че колкото е по-голяма дебелината на ламинатната плоскост, толкова по-добри качества ще има тя. Износоустойчивостта ще е на нужното ниво, а топлопроводимостта максимално ниска. 

Как се полага

Всички подови настилки са предназначени да осигурят уют и комфорт в помещението. Добре е отрано да се запознаем с някои подробности, които включват и избора на оптималните размери ламиниран паркет. Вижте предложенията на онлайн магазин CarpetMax и дайте шанс на хармонията да се настани трайно в жилището. 

Полагането на ламинат включва някои по-основни дейности:

 • Подготовка на материала за монтаж. Добре е да оставите ламинирания паркет в стаята за 48 часа;
 • Обработка на основата – заглаждане и подсушаване;
 • Набавяне на инструменти за полагане – зеге, клинове, ролетка и др.;
 • Поставяне на подложки, за да се свива и разширява подовата настилка безпроблемно;
 • Рязане на ламелите при необходимост;
 • Поставяне на ламината, избирайки посока на редене;
 • Поставяне на первази.

Лесно, бързо и удобно. Няма нищо сложно в слагането на ламиниран паркет, а за да си го купите на супер цени, изберете КарпетМакс.

Кои са най-добрите ламинирани паркети

Марки като Classen, Tarkett, Kronotex, Kastamonu и др. са гаранция за висококачествено изпълнение и безупречна визия. Купете ламинат на някой от тези производители и се пригответе за зашеметяващи резултати. Време е да промените обстановката у дома.

Какъв цвят

В цветово отношение също имате доста голямо поле за изява. В КарпетМакс има ламинат в най-различни нюанси като розови, бели, черни, кремави, тъмно кафяви и така нататък. Преди да се спрете на цветова гама, помислете за бъдещите мебели и декорирането на стените. Всичко трябва да е в унисон, за да бъде помещението наистина много красиво. 

About the author