За какво помага дермокозметиката

За какво помага дермокозметиката

Трудно е да се намери жена, която да не използва козметика. Всички прекарваме много време пред огледалото и всяка има колекция от бурканчета и тубички за грижа за лице и тяло. Но невинаги обичайната конвенционална козметика може да ни помогне да се отървем от кожните проблеми, ако има такива. Сухота, дразнене, зачервяване, възпаление, чувствителност към слънчева светлина, склонност към пигментация и поява на разширени кръвоносни съдове, прекомерно омазняване и разширени пори – за решаването на тези проблеми е необходим професионален подход. 

Специалистите от онлайн магазин Лили Дрогерие съветват, че при по-особени нужди е необходимо да използвате специална дермокозметика, която може много ефективно да се справи с конкретните ви проблеми.

Какво е дермокозметика и защо е необходима?

Това е козметичен продукт с по-изразени терапевтични свойства от конвенционалните продукти за домашна грижа за лице и тяло. Използването ѝ ви позволява да получите по-бърз и по-значителен резултат, тъй като съдържа биологично активни вещества в по-висока концентрация. В същото време дермокозметиката не е лекарствено средство и е възможно да се използва без лекарско предписание.

Предназначена е да се грижи за кожата и да помага за решаване на определени проблеми. Може да бъде крем за грижа за старееща или дехидратирана кожа, която губи своя тонус. От друга страна, може да бъде продукт за много мазна кожа с широки пори, който има изразен матиращ ефект. 

За какво помага

Основното предимство на дермокозметиката е, че помага за коригиране или премахване на:

  • суха кожа и лющене;
  • дразнене и зачервяване;
  • възпалителни елементи;
  • акне и възпалителна пигментация;
  • начални прояви на птоза;
  • мрежа от малки бръчки;
  • разширени кръвоносни съдове.

От Lilly препоръчват използването на дермокозметика за изравняване на тена и микрорелефа на кожата, както и намаляване дълбочината на бръчките и предотвратяване образуването на нови кожни гънки.

Съставът може да включва биологично активни вещества, използвани както в козметологията, така и в дерматологията. Действието на един продукт може да се основава на една ключова съставка или да бъде комплексно. За тийнейджърите е много подходящо да използват такъв тип продукти против омазняване и други кожни раздразнения по лицето и тялото.

About the author