Особености на летни гуми Continental

Особености на летни гуми Continental

Continental е немска компания, специализирана в производството и продажбата на едни от най-висококачествените летни гуми. Те се отличават с използването на последно поколение технологии от областта и внедряване на множество различни фирмени патенти, което прави продуктите Континентал неповторими.

С какво се отличава Continental

Концернът заема първо място в Европа и четвърто на световния пазар за производство на гуми, а от 2007 г. е един от петте най-големи производители на автомобилни компоненти. Компанията е основана през 1871 г. За своята над 140 годишна история, тя има участия в значими събития за автомобилната индустрия. Летните гуми Continental се използват в много различни видове пътнически и спортни автомобили и различни други моторни превозни средства. Немската компания е първата, която разработи кордови гуми и съединението каучук-метал.

гуми континентал

Кои са особеностите на фирмените летни гуми

Според различните мнения на ентусиасти, най-често споменаваните и повтаряни особености на продуктите Continental са:

  • добро сцепление при преминаване през суха настилка – без значение от вида на пътя, колата винаги остава стабилна и с отлично управление;
  • лесно и бързо спиране – дори и при рязко натискане на спирачката, колата не поднася наляво и надясно;
  • повишават икономията на гориво – благодарение на използваните иновативни технологии в проектирането на протектора, летните гуми Continental създават минимално съпротивление при движение и генерират значително по-малко шум, който зависи от размерите;
  • висока степен на безопасност на мокра настилка – случаите на занасяне по хлъзгав и мокър път са значително по-малко, а движението на колата по-стабилно;
  • усилените модели са с по-голям скоростен и товарен индекс – превишава този при стандартните решения със същите размери.

Можем е да подберем качествени летни модели Continental, подходящи за условията, в които ги използваме.

Защо имат един от най-добрите протектори

Немската компания е в постоянно развитие, внедрявайки в производствените си мощности нови инструменти и технологии за подобряване на крайната продукция. Това с пълна сила важи и при разработването на протектора. Специалната асиметрична форма на ламелите осигурява висока степен на безопасност дори и при агресивно шофиране. В летните решения се прилага ново поколение технология, осигуряваща максимална ефективност при поемането и изхвърлянето на водата встрани, което увеличава сцеплението при движение в гьол и намалява вероятността за аквапланинг.

За щастие, днес и българите могат да се възползват от великолепните технологични решения на Континентал на достъпни цени, избирайки доказан и специализиран местен онлайн магазин.

About the author