Най-новите иновации в света на телефоните от Samsung

Най-новите иновации в света на телефоните от Samsung

В света на телефоните, Samsung продължава да бъде в авангарда на иновациите и тенденциите, които формират бъдещето на технологиите. През 2024 г., компанията обяви своята стратегия „AI за всеки“ по време на пресконференция на CES, където Вицепрезидентът, CEO и Ръководител на отдела за устройства на Самсунг – Джонг-Хи Хан, разкри как устройствата с поддръжка на AI ще подобрят живота на потребителите. 

Той подчерта важността на изкуствения интелект за усъвършенстване на свързаните преживявания. Нека разгледаме какво да очакваме при мобилните телефони спрямо тези промени, включени в дългоочаквания модел Galaxy S24, пуснат през януари тази година.

1. Knox Matrix

Samsung се фокусира върху сигурността и поверителността на устройствата. В новата ера на хиперсвързаност, решенията за сигурност са от основно значение. Един от примерите е Samsung Knox Matrix, която осигурява криптиране от край до край както за телефоните от серията Galaxy, така и за телевизорите. Това позволява на устройствата на Samsung да проследяват, идентифицират и изолират заплахите за сигурността едно от друго.

2. Live Translate

Live Translate е една от няколкото AI функции, които Samsung добави към своите нови телефони. Вместо да се мъчите с речник или дори съществуващ превод, смартфоните предлагат по-естествен начин за провеждане на преведен разговор.

Още по-хубавото е, че е необходимо само един потребител да има такъв телефон, за да работи функцията. Няма значение дали правите, или отговаряте на обаждането, много е лесно да активирате Live Translate и да започнете да говорите. Може дори да запазвате настройки за всеки контакт поотделно, така че да сте готови за следващия си разговор.

3. Circle to Search

Circle to Search е функция, задвижвана от Google, на новите Galaxy телефони. Тя ви позволява бързо да търсите в интернет за елементи, които ви интересуват в изображение или текст, без да сменяте приложения или да въвеждате заявка за търсене. Просто използвайте пръста си или S Pen, за да обкръжите елемента или текста, който ви интересува, като търсенето автоматично ще се активира. Тази функция работи във всички приложения, които позволяват заснемане на екрана.

4. The Photo Note

Използването на Photo Note ви позволява да превърнете всеки текст или изображение в интерактивна бележка, която може да редактирате и споделяте по всяко време. Това е идеален инструмент за студенти, професионалисти и всеки, който иска бързо и лесно да запазва важна информация.

5. Transcribe Assist

Функцията Transcribe Assist позволява на потребителите да записват реч и да създават транскрипция на казаното. Това е особено полезно за бизнес срещи, лекции и други ситуации, където е важно да се запази точен запис на разговорите.

6. ProVisual Engine

AI на Samsung променя начина, по който се правят снимки, с набор от инструменти, наречен ProVisual engine, даващ безпрецедентна творческа свобода както при заснемането, така и при последващата обработка. Благодарение на функцията на камерата – Nightography, дори и със Space Zoom, снимките при слаба светлина са все така качествени и дори още по-впечатляващи.

Стратегията „AI за всеки“ е пример за ангажимента на компанията към създаването на по-интелигентни, сигурни и интуитивни устройства. Новите функции показват как Samsung не само следва тенденциите в технологиите, но и ги определя. Ако ти трябват още причини да се насочиш към този бранд при избор на нов телефон – прочети повече в посочената статия, а предложенията и техните характеристики може да разгледаш в онлайн магазините.

About the author