Как да имаме успешна връзка

Ако имате отношения с човек, с когото се виждате заедно в дългосрочен план и ви се иска това да стане факт, може би ви е минавало през ум как именно да имате силна и успешна връзка.

Връзките между хората са нещо, за което казват, че е двупосочен път в постоянен ремонт. Този израз съчетава в себе си есенцията на това да имаш връзка с някого – това е нещо, което изисква старание и упоритост в името на това и двамата да се чувствате добре и щастливи.

За вас днес подбрахме няколко идеи, които, ако приемете за свои и ги внедрите в отношенията си, ще се радвате на дълга и устойчива връзка.

Приемете дребните недостатъци на другия

Тук, разбира се, не става дума за фундаментални различия и несъгласия. Ако такива са налични във вашите отношения, то това е сигурен знак, че трябва да преосмислите смисъла на връзката си. Тук говорим за някои дребни пренебрежими недостатъци, които всеки един от нас притежава. Ако изначално се чувствате добре с половинката си и имате сходна визия за бъдещето, то това, че той/тя не обича музиката, която и вие, не би трябвало да е проблем. Или факта, че не спуска капака на тоалетната. На фона на общата картинка, това са наистина незначителни подробности.

Запазете независимостта си

Твърде често се наблюдава следната ситуация – когато двама човека решат да бъдат заедно, те сякаш изпадат от земната повърхност. Преустановяват контактите с приятели и семейство, спират да практикуват онези хобита, които им доставят удоволствие. Но, в дългосрочен план, това е наистина нездравословно поведение. Бихте направили огромна услуга на връзката си, ако осъзнаете, че вие запазвате собствената си идентичност и в никакъв случай не бива да ограничавате собствените си потребности. Давайте възможност на връзката си да диша – излизайте самостоятелно със собствените си приятелски кръгове, впускайте се в любимите си дейности след работния ден. Важно е да позволите на връзката си да се развива по естествен път, без излишно да я репресирате с действие и непрестанен контакт. Ако запазите собствената си идентичност и приемете тази на партньора си, то със сигурност ще ви очакват дълги години безоблачно щастие.

About the author