Знаете ли кои са някои от най-старите градове в света?

Културното наследство на човешкия вид е толкова богато и разнообразно, че не би могло да бъде побрано като информация дори и в най-голямата библиотека.


На Земята съществуват някои толкова стари градове, за които дори не бихме могли да повярваме. Вижте някои от най-древните места за живеене по света.

Град Варанаси в Индия

indian man

За Варанаси индийците смятат, че е магичен град – възприемат го като спиритуално средище в страната. Смята се, че е основан в интервала преди 3000 и 5000 години. Градът изобилства от хиндуистки храмове, което го прави най-предпочитаното място за религиозните. Хиляди хиндуисти годишно пътуват до там, за да влязат ритуално в река Ганг и да прочистят съзнанието и душата си.

Атина в Гърция

Гръцката столица също се нарежда сред едни от най-старите градове в света. Люлка на могъщата елинска цивилизация, Атина е дом на велики мислители като Сократ и Хипократ. Милиони туристи ежегодно предприемат пътуване до Атина, за да се докоснат до древната атмосфера и пищност на гръцката столица.

Лисабон в Португалия

lisbon portugal

За града се смята, че е основан около 1200г пр. Хр. Днес той остава един от най-заселените градове в Европа. Милиони туристи посещават Лисабон, за да се докоснат до културната му история, традициите и интересната португалска кухня.

Дамаск в Сирия

Дамаск е един от най-старите градове в света – смята се, че първите заселници са бродели из града около третото хилядолетие пр. Хр. В Древността удобното му географско разположение между Азия и Африка го е правело удобен транспортен и търговски пункт. Към днешна дата столицата на Сирия притежава население от близо два милиона души.

Пловдив в България

Градът под тепетата, с каквото наименование е известен градът, е чудна смесица от модерност и запазен автентичен вид. Времето историците дават начало на Пловдив около 1400г. пр. Хр. Градът е всеизвестен с добре запазения си амфитеатър, който навремето е побирал публика от 6000 души. Градът изобилства от музеи, в които бихте могли да се потопите в различните епохи, които са допринесли за мултикултурния облик на града.

About the author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.