Коста Дорада – забележителности и интересни места

Коста Дорада - забележителности и интересни места

Известно като „златното крайбрежие“, бягството до Коста Дорада наистина отразява пътуване до рая: девствени плажове, посипани с фин пясък, спокойни залези над кристално чисти води, буйна зеленина и живописни планински гледки. Сърцето на неговата туристическа инфраструктура пулсира през градовете Салоу, Ситжес, Камбрилс и Тарагонa – където ви очаква смесица от спиращи дъха плажове и емоционални концерти на класическа музика във вековни католически катедрали.

Защо да изберем Коста Дорада?

Изборът на почивка на Коста Дорада обикновено води до малко по-високи разходи в сравнение с Коста Брава, но за това има няколко причини. Районът е осеян с пясъчни плажове с плитки и спокойни води, което прави тези места особено подходящи за семейни къмпинг приключения, обичани както от местните, така и от чужди посетители.

Коста Дорада предлага повече от пясък и вълни, той отговаря на различни интереси – от изследване на историческата Вила-Сека до вълнуващи приключения в парка „ПортАвентура“.

Културно-исторически богатства

Под дълбокото влияние на Римската империя, Коста Дорада може да се похвали с богатство от исторически чудеса:

Тарагона. Разгледайте живописните руини на този древен римски град, горд обект на световното наследство на ЮНЕСКО.

Римски акведукт край Тарагона. Често наричан „Дяволският мост“ (Sant Ramon, Pont del Diable), това архитектурно чудо е свидетелство за римското инженерство.

Планината Монсерат. Тази планина с уникална форма е дом на свещен храм и се намира на около час път от Барселона. Изключително красива и пълна с мистерии

Плажове

Защитен от ветрове и циклони от гъсти гори, Коста Дорада се радва на по-топъл климат от съседните си курорти. Предстои ви почивка в Испания? Най-доброто време за посещение е от юни до септември, с умерени температури на въздуха около +28°C и затопляне на водата до +24°C.

Алтафула. Награден със „син флаг“, този плаж украсява курортното селище, носещо същото име.

Калафел. Популярно място за турнири по фризби, което се гордее с ширина от 90 метра и се простира на повече от 1,5 км.

Ларга. Дълъг и тесен (3 км), идеален за семейни излети и обикновено по-малко претъпкан.

Кала Фонда. Уединено кътче за нудисти, обградено от скални образувания.

Едно пътуване може и да не е достатъчно, за да разгледате Коста Дорада, но със сигурност ще останете очаровани от богатото културно наследство и разнообразните пейзажи на Испания. Гостоприемните испанци с удоволствие ще ви запознаят с традициите на страната – от коридата до фламенкото. Испания ще ви омагьоса със своя колорит, енергична атмосфера и характерна красота.

About the author