За какво се използват декоративните възглавници

За какво се използват декоративните възглавници

Декоративните възглавници в съвременния интериор са полезни и незаменими, когато търсим повече удобство и комфорт. Същевременно те имат важна роля при изграждането на определен стил и поставянето на ярки акценти.

Как да изберем декоративни възглавници

Декоративни възглавници

Формата им, както и техните цветове и текстури, трябва да бъдат в хармония с цялостното обзавеждане, мебелите и останалите аксесоари в помещението. Успешните дизайнерски решения позволяват смесването на малки и големи размери, а цветните материи придават свежа и закачлива нотка в декорацията. Спокойно можете да комбинирате различни форми – квадратни и правоъгълни например. Спазвайте баланс при подредбатата и не претрупвайте пространството с прекалено много декоративни възглавници. От три до пет са напълно достатъчни за диван, дълъг около два метра. Нечетният брой се възприема за по-хармоничен. 

Те са чудесна възможност да преобразите дома си сезонно, без да харчите много и да правите излишни разходи. Достатъчно е да смените калъфките, които да са тематични – коледни, пролетни и т.н. Хубаво е, когато го правите, да се придържате към една и съща цветова гама или да групирате меките и пухкави аксесоари по двойки в допълващи се багри.

Видове декоративни възглавници

Те са подходящи за всички стаи – дневната, спалнята, детската, кухнята. Ако имате тераса с подходящи мебели, също можете да добавите мекота и цветен елемент чрез тях. Когато попаднете на богата селекция от декоративни възглавници, лесно ще реализирате и най-смелите си идеи, убедени са от онлайн магазина на Aiko XXXL. Можете да изберете подходящи продукти за:

  • дивани – приятни са за облягане и служат като допълнителна опора за гърба;
  • столове – създават повече удобство в седнало положение, без да променят формата си след продължителна употреба;
  • под – внасят много настроение и специална атмосфера във всяко пространство;

Детските артикули са изключително забавни и привлекателни, като освен шарени, много от тях са с герои от любимите на децата анимационни филми. В състояние са напълно да преобразят стаята и да я направят уникална. Когато избирате пълнежа за вашите декоративните възглавници, независимо за коя част от жилището, мислете какво очаквате от тях – да бъдат меки, плътни, високи или тънки като подложки. Ако правилно разположите избраните изделия, ще се насладите на красива и напълно функционална къща.

About the author