Кухни по поръчка – откъде да започнем

Мечтаното жилище е вече факт – сдобили сте се с прекрасен апартамент, а идва време на още по-приятната част – неговото обзавеждане.

Добра идея е да започнете от кухнята, защото около именно това помещение се ситуира животът в дома. А ако желаете наистина да се наслаждавате на времето, прекарано там, то определено трябва да се насочите към кухни по поръчка.

Това безспорно е добра идея, тъй като ще имате контрол над дизайна, процеса по изработката и изобщо всичко, което пряко ще засяга крайния вид на стаята ви. Спестете си неприятностите, които съпътстват закупуването на готова кухня по мебелен магазин – направете своята по ваш вкус и се радвайте на красивото си творение, докато създавате вкусотии.

В днешната статия ви даваме няколко насоки за това откъде да започнете.

Ако сте решили да се занимавате с кухни по поръчка, то първо следва да съобразите мястото, с което разполагате. Хубавото при поръчковите мебели е, че те изцяло се напасват спрямо пространството, което сте отделили за тях. Дизайнерите, специализирали в проектирането на мебели, владеят до съвършенство умението да позиционират елементите така, че да оползотворят максимално мястото, което имате. Възможно е да се проектират и малки и компактни модели, изключителни подходящи за малки пространства.

Ако пък разполагате с много място, то пред вас изникват още повече възможности – бихте могли да се развихрите с различни дизайни и елементи.

Друг съвет, който имаме към вас, е да се спрете да стил, който харесвате за кухни по поръчка, и да почерпите вдъхновение за него от интериорни каталози. Така в главата ви ще се заформи идея за това как точно искате да изглежда вашата кухня, какви елементи да съдържа, в какви цветове да бъде издържана. Неминуемо това ще ви помогне при работата с дизайнерите и проектантите, което представлява и нашият трети съвет.

Работата с дизайнер за кухни по поръчка ще ви бъде от изключителна полза. Вие бихте могли детайлно да споделите с проектанта какво точно желаете и как очаквате да се случат нещата за вас и вашата кухня, а той, осланяйки се на професионализма и опита си, ще създаде мечтаната от вас кухня. Претворявайки дизайна й, проектантът ви онагледява как кухнята ще изглежда в своя финален вариант. С негова помощ ще можете да нанасяте и всевъзможни промени по дизайна, за да направите кухнята наистина по вкуса си.

Да правиш кухни по поръчка безспорно е едно безкрайно приятно занимание, особено когато насреща имаш професионалист, който ще съдейства за реализирането на твоята интериорна мечта.

About the author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *