Кухни по поръчка – откъде да започнем

Мечтаното жилище е вече факт – сдобили сте се с прекрасен апартамент, а идва време на още по-приятната част – неговото обзавеждане.

Добра идея е да започнете от кухнята, защото около именно това помещение се ситуира животът в дома. А ако желаете наистина да се наслаждавате на времето, прекарано там, то определено трябва да се насочите към кухни по поръчка.

Това безспорно е добра идея, тъй като ще имате контрол над дизайна, процеса по изработката и изобщо всичко, което пряко ще засяга крайния вид на стаята ви. Спестете си неприятностите, които съпътстват закупуването на готова кухня по мебелен магазин – направете своята по ваш вкус и се радвайте на красивото си творение, докато създавате вкусотии.

В днешната статия ви даваме няколко насоки за това откъде да започнете.

Ако сте решили да се занимавате с кухни по поръчка, то първо следва да съобразите мястото, с което разполагате. Хубавото при поръчковите мебели е, че те изцяло се напасват спрямо пространството, което сте отделили за тях. Дизайнерите, специализирали в проектирането на мебели, владеят до съвършенство умението да позиционират елементите така, че да оползотворят максимално мястото, което имате. Възможно е да се проектират и малки и компактни модели, изключителни подходящи за малки пространства.

Ако пък разполагате с много място, то пред вас изникват още повече възможности – бихте могли да се развихрите с различни дизайни и елементи.

Друг съвет, който имаме към вас, е да се спрете да стил, който харесвате за кухни по поръчка, и да почерпите вдъхновение за него от интериорни каталози. Така в главата ви ще се заформи идея за това как точно искате да изглежда вашата кухня, какви елементи да съдържа, в какви цветове да бъде издържана. Неминуемо това ще ви помогне при работата с дизайнерите и проектантите, което представлява и нашият трети съвет.

Работата с дизайнер за кухни по поръчка ще ви бъде от изключителна полза. Вие бихте могли детайлно да споделите с проектанта какво точно желаете и как очаквате да се случат нещата за вас и вашата кухня, а той, осланяйки се на професионализма и опита си, ще създаде мечтаната от вас кухня. Претворявайки дизайна й, проектантът ви онагледява как кухнята ще изглежда в своя финален вариант. С негова помощ ще можете да нанасяте и всевъзможни промени по дизайна, за да направите кухнята наистина по вкуса си.

Да правиш кухни по поръчка безспорно е едно безкрайно приятно занимание, особено когато насреща имаш професионалист, който ще съдейства за реализирането на твоята интериорна мечта.

About the author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.