Защо да използваме хранителни добавки за силен имунитет

Защо да използваме хранителни добавки за силен имунитет

Чувствате ли се уморени и отпаднали и напоследък по-лесно се разболявате? Трябва да знаете, че имунната система е защитният и наблюдаващ механизъм на нашето тяло. Тази сложна мрежа от тъкани и органи ни предпазва от агресията на патогени като вируси, бактерии, паразити или гъбички и други чужди вещества, поне докато всичко работи правилно.

Така че нека видим защо е важно да приемаме витамини за укрепване на имунната система и как да си възвърнем енергията.

Причини за ниска имунна защита

Понякога се случва имунната система да е отслабена, което я прави по-чувствителна към външни атаки. Причините могат да бъдат различни:

 – Хроничен стрес, поради прекомерна умора

 – Липса на сън

 – Липса на упражнения

 – Дехидратация

 – Алкохол и тютюнопушене

 – Сух въздух

 – Липса на хранителни вещества като витамини, които са полезни за укрепване на имунната система

Чести симптоми на ниска имунна защита

Когато имунната защита е ниска, ние сме по-изложени на болести и инфекции. Алармени звънци са симптоми като:

 – Загуба на апетит

 – Умора

 – Поява на херпес симплекс

Когато тялото ни изпраща съобщения, е добре да се вслушваме в тях и да действаме според тях. За да се подобрят защитните сили, човек може да се намеси, като приема витамини за укрепване на имунната система.

Какви са витамините и добавките за укрепване на имунната система?

Витамините и минералите укрепват имунната система: витамин А, витамин В6, витамин С, витамин D, витамин В12, фолиева киселина, желязо, мед, цинк и селен. Можете да получите тези хранителни вещества чрез вашата диета, като предпочитате, богато на плодове и зеленчуци меню, но ви съветваме да имате и няколко витамина под ръка всеки ден закупени от онлайн аптека.

Ето витамините за укрепване на имунната система:

 – Сред предимствата на витамин С едно от най-забележителните е, че той помага на клетките да се защитят от външни атаки благодарение на антиоксидантната си сила. Приема се чрез плодове и зеленчуци.

 – Витамин D, известен още като слънчев витамин, играе роля в деленето на клетките и активира белите кръвни клетки, призовавайки ги да реагират в случай на външни атаки от патогени. Сред храните, богати на витамин D, откриваме гъби, риба, авокадо.

 – Витамин А укрепва анатомичните бариери на имунната система. Приема се с мляко, млечни продукти, плодове и зеленчуци.

 – Витамин B комплекс играе роля в изграждането на имунна бариера като защита срещу болести. Витамин B9 или фолиева киселина и витамин B12 допринасят за нормалното функциониране на имунната система. Те се намират в храни от животински произход като мляко и млечни продукти, яйца, риба и месо.

Как да имаме повече енергия и сила с добавки?

Диета, богата на сезонни зеленчуци и плодове, трябва да осигури необходимото количество витамини, полезни за имунната система. Ако, от друга страна, диетата е с дефицит на някои хранителни вещества или в случай на стресови ситуации и ситуации на умора, могат да се приемат витамини за укрепване на имунната система чрез използване на специфични добавки. За тях може да се посъветвате с вашия личен лекар и да посетите аптеката онлайн, за да си ги набавите бързо, безпроблемно и от сигурен доставчик.

Залагайте на богато, разнообразно и качествено меню, не се колебайте да пиете повече вода на равни интервали през целия ден, за да може да сте добре хидратирани. Ако път искате да подсилите имунната си система, ви съветваме да разгледате актуалните предложения за хранителни добавки за имунитет – 366.bg и да си направите необходимите изследвания, за да приемате само това, от което наистина имате нужда.

About the author