Как билките ви помагат да отслабнете?

Как билките ви помагат да отслабнете?

Билковите растителни екстракти и съставки много често се използват в лекарствата и добавките за отслабване. Много растения имат потенциала да помагат за сваляне на килограми. Но освен приемът на различни хранителни добавки, за тази цел трябва да правите и достатъчно упражнения, да намалите стреса, да се откажете от бързите храни и полуфабрикати и да се насочите към здравословно меню. 

Какви са ползите на зеления чай за отслабване

Много растения съдържат натурални вещества, които имат липазен инхибиторен ефект. Най-известните от тях са са епикатехин галат, L-епикатехин и епигалокатехин галат. Те могат да бъдат намерени в зеления, черния чай и улун чай. Това са и едни от основните билкови продукти за отслабване. 

Зеленият чай е най-популярният от тях. Освен че помага за редуциране на теглото, той има и много други ползи за организма, като регулиране на кръвната захар, подобрява зрението и др.  

Всички видове от тази билка се добиват от едно и също растение, а разликите се свеждат до това как са набрани и обработени чаените листенца. Зеленият чай е много богат на антиоксиданти, както и други вещества, които помагат за здравето на организма. Другият много важен детайл е, че ускорява горенето на мазнините. Богат е на кофеин и катехини. Смята се, че те засилват метаболизма и помагат за отслабване, затова и се включва в лекарства с такава насоченост.

Билкови лекарства за отслабване

Кои други билки могат да ви помогнат за отслабването 

Ефектът, който имат билките, е основно подкрепящ при отслабване и няма да бъдат достатъчни сами по себе си.

Куркума

Куркуминът има способността да помага за намаляване на теглото. Той може да бъде намерен под формата на капсули и в някои лекарства. Те са с по-висока цена, но със сигурност си заслужават. Също така може да се приема и в натурален билков вид.

Кофеин 

Този продукт за отслабване се съдържа в много растения. Той увеличава липолизата, метаболизма, като доставя и енергия на тялото. Много видове лекарства за отслабване съдържат тази билкова съставка. Трябва да сте внимателни при приема, защото ако предозирате, може да възникне проблем и зависимост от кофеина. 

Зелено кафе

То е много популярно напоследък за редуциране на теглото. Тук активната съставка не е кофеинът, а наличието на хлорогенова киселина. Тя не се съдържа в обикновеното печено кафе. Тази съставка помага за регулирането на адипогенезата и намалява апетита.

Можете да намерите зеленото кафе като обикновено, което се запарва с вода, както и под формата на лекарство – капсула. Вторият вид са по-ефективни.

Фибри

Те влияят положително върху храносмилането и метаболизма. Хората, които искат да отслабват и са на диета, трябва да получават достатъчно фибри. Те забавят усвояването на въглехидратите. Голяма част от хранителните и билкови добавки и лекарства с фибри съдържат хитозин и глюкоманан. Те са най-използвани за загуба на мазнини и намаляват чувството на глад.

Бреза

Листата от това дърво са много ефикасни за отслабване. Тези свойства идват от възможността на брезата да понижава липидите и холестерола. Те разграждат и намаляват липидните вещества. Освен това брезата има свойството да възстановява правилното функциониране на лимфната система. Благодарение на това, се подпомага и процесът на детокс на опасните вещества, които може да са попаднали в организма. Тази билкова съставка в лекарства и добавки стимулира и произвеждането на жлъчка, която е ключова за разграждане на мазнините. Как може да се приема:

  • Първият начин е под формата на чай. Прави се запарка и се пие два пъти дневно;
  • Може да се намери и като течен билков екстракт. Той е по-ефикасен и може да го добавите към сокове, вода или чай.

Според експертите на онлайн магазин Биотика добър вариант при избора ви на билкови средства или лекарства за отслабване е да сте се запознали детайлно с всички. Така ще се насочите към най-подходящото за вас.

About the author