Ядките, които трябва да включите в менюто си веднага

Хората, които държат на здравословния начин на живот и обръщат внимание на физическото си здраве, хапват ядки.


Те са източник на толкова полезни елементи, че ще направите наистина голяма услуга на тялото си, ако ги включите в режима си на хранене. Освен полезни, те са и много засищащи – малко количество ядки биха ви осигурили енергия и липса на чувство за глад. Така се предпазвате от консумацията на не особено полезни храни в пътите, когато огладнеете и ви се приисква нещо за похапване.

Вижте кои са най-полезните ядки и защо е повече от добра идея да ги включите в ежедневните си хранения

Бадеми

Малко количество от тези ядки набавят на организма ви протеини и въглехидрати, както и доза от така необходимите витамин Е и магнезий. Бадемите способстват за понижаването на холестерола. За тях, също така, е доказано, че свалят кръвната захар, което ги прави чудесна храна за хората, страдащи от диабет. Способстват и устойчивостта на полезните бактерии в организма. Хапвайте бадеми и съвсем скоро ще забележите неимоверните ползи от тях върху тялото си.

Орехи

walnuts

Орехите са изключително популярни ядки, които са много богати на така важните омега 3 мастни киселини. Те понижават риска от инфаркт и сърдечно-съдови заболявания. Способстват за нормализирането на кръвното налягане и правилната циркулация на кръвта в организма. Всеизвестен факт е, че орехите действат изключително благоприятно на мозъка и способността за концентрация.

Макадамия

За тези ядки е доказано, че действат много благоприятно на сърцето и сърдечните функции. Понижават кръвното налягане и кръвната захар и са чудесен източник на магнезий, фибри и витамин Е.

Лешници

hazelnuts

Лешниците също са с доказан статут, що се отнася до превенцията на заболявания на сърдечно-съдовата система. Те са изключително богати на магнезий и витамин Е. Спомагат за понижаване на лошия холестерол и кръвната захар.

Фъстъци

Фъстъците се нареждат сред ядките, които най-много способстват в здравето на организма. Наред с останалите ядки, те също са добра превенция срещу сърдечни заболявания. Смята се, че, ако майката е консумирала често фъстъци по време на бремеността, то значително се намалява риска от развитието на астма или алергии от различен тип при детето. Изключително популярно е и фъстъченото масло, което бихте могли да консумирате за закуска с филийска пълнозърнест хляб. Изберете онова, което има най-висок процент съдържание на фъстъци.

About the author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.