Как се различават геймърските столове от обикновените, обясняват от Ardes.bg

Много геймъри предпочитат да си купят обикновен офис стол, вместо да плащат за скъпите геймърски решения, без обаче да са наясно с разликите и ползите от последните. Настоящия материал има за цел да хвърли малко повече светлина в областта на gaming столовете и да обсъдим с експертите от Ардес разликите, удобствата и тънкостите в избора.

Каква е разликата в дизайна на гейминг и офис столовете

Ако в дизайнерско отношение офис решенията повече клонят към корпоративната стилистика, то при геймърските модели тя е многоцветна, агресивна и атрактивна. Последните са по-ергономични в комбинация с анатомични възглавници, осигуряващи удобство и комфорт, правилно позициониране на тялото и качествен модерен дизайн.

От друга страна, съществува голямо разнообразие сред достъпните днес геймърски столове, защото основно се предлагат такива за компютър и за конзола. Разликата при последните се крие в предвидената за прикрепване на различните джойстици платформа. Също така, геймърските решения имат висококачествена тапицерия от кожа и текстил с елементи на различни цветове и форми, образуващи агресивен и характерен за геймърските аксесоари дизайн.

Защо тези за игра са по-удобни

Защото наблюденията са, че работещите на компютър хора прекарват по-малко време пред екрана от гейминг маниаците. Ето защо, от тук идва необходимостта от създаването на по-удобни и персонализируеми геймърски столове. Те например, в сравнение с офис решенията, позволяват повече възможности за регулиране:

  • наклон на облегалката;
  • височината на седлото;
  • специалната 4D система позволява прецизното регулиране на подлакътниците.

При решенията за игра имате дори възможност да поръчате отделни резервни части, които да подмените при необходимост, докато при офис столовете ще се наложи покупката на нов. Когато трябва да седите дълго време пред монитора (13-15 часа), то замислете се кой от двата вида да изберете?

Кои са предимствата на моделите с възглавници

Геймърските столове осигуряват от една страна по-голям комфорт при продължително седене и от друга – правилно позициониране на тялото и почти нулево напрежение върху мускулите на гърба. Това директно означава, че възглавниците поддържат тялото в неговата естествена форма и правят леки масажи на мускулите, което ги отпуска и затопля. Така всъщност, дори и след продължително прекарване в седнало положение, няма да чувствате болки и умора.

Какво трябва да знаете преди покупка

Преди покупката е редно да се информирате за наличната гаранция, размерите на облегалката и нейната височина, защото в повечето случаи тя обхваща целия Ви гръб, дори и странично. И тук ако Вие сте по-широк в гърба, има вероятност да чувствате сериозно неудобство докато седите. При трудности, направете безплатна консултация с експерт на онлайн магазина за техника Ardes.bg.

About the author