Страхотни коктейли, които да приготвите в домашни условия

Не всеки е почитател на твърдия алкохол, но всеки обича да консумира приятна напитка, когато е в компания с приятели и желае да разпусне след тежките работни ден или седмица.


Тук на помощ идват коктейлите – чудни смеси от различни напитки и добавки, които оставят консумиращия ги с приятно усещане, енергия и добро настроение. Идеални са за онези, на които синтезираните вкус и мирис на чистия алкохол идват прекалено силни.

Макар и мнозина да предпочитат да консумират коктейли в заведение или на плажа лятото, то има случаи, в които просто ви се иска да се съберете с приятели у дома и да си направите барбекю на балкона. Именно за такива ситуации сме ви подготвили днешния текст – изненадайте близките си хора следващия път, когато ги поканите на гости, като им приготвите някои от тези чудно хубави коктейли.

Коктейл с водка

Водката има подчертано силен аромат и вкус, но те умело могат да бъдат потушени в комбинация с правилните съставки. Един от вариантите е да си приготвите класическия „Блъди мери“ – това е добре познатата комбинация от водка с доматен сок. Ако пък сте настроени по-експериментално, то бихте могли да изпробвате водка с ликьор с различен вкус – подходящ е онзи с вкус на кафе. Ще се изненадате от приятния резултат.

Мартини за приятните топли вечери

Само по себе си, мартинито е коктейлен аперитив. Бианко е смесица от вермут, ванилия и ароматни добавки. Приятният сладък вкус на мартинито го прави особено любимо питие на дамите. Бихте могли да го консумирате „чисто“ с добавени коктейлни череши или маслини, или пък да го смесите с плодов сок. И в двата случая добавете щедро количество натрошен лед.

И нещо с бейлис за десерт

Ако желаният ефект е да се почувствате освежени, докато консумирате любим коктейл, то особено подходяща за вас ще е комбинацията от бейлис с кафе. Направете си доза еспресо и я смесете със сладкия ликьор. Ако пък искате да извлечете максимума от тази чудна смесица, добавете бита сметана и канела. Гарантирано тази напитка ще се превърне в една от любимите на вас и приятелите ви за онези споделени слънчеви следобеди.

Пожелаваме ви хубави мигове в компанията на чудесните ни коктейлни предложения.

About the author

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.