Какво да посетим, когато сме на почивка в Мексико

Какво да посетим, когато сме на почивка в Мексико
Тулум, Мексико

Мексико… Името само по себе си предизвиква асоциации със златното слънце, лазурните води, изумрудените гори и мистериозните древни цивилизации, чиито руини са скрити в сянката на джунглата. Ето защо, туристите, които не знаят с коя атракция да започнат при избора на екскурзии до Мексико, не трябва да се притесняват. Има толкова много интересни места в страната, че едно пътуване до тук определено не е достатъчно, за да се обърне подобаващо внимание на всяко от тях.

Интересни забележителности в Мексико

Преди да заминете, можете да проучите и да се запознаете онлайн с интересните места в страната и да набележите забележителностите, които искате задължително да посетите по време на вашата почивка. Има оферти за различни курорти и изборът няма да е никак лесен, тъй като където и да отидете, няма да съжалявате. Ето и кои са основните забележителности, които трябва да посетите по време на вашата екскурзия тук, според туристическа агенция Руал Травел:

  • Антропологическия музей – една от най-богатите колекции на археологически находки, свързани с историята на Мексико. Със сигурност е добро място, с което да започнете вашата екскурзия. Може да видите огромните каменни глави от цивилизацията на олмеките, някои възстановени съкровища от епохата на маите, Свещеният сенот в Чичен Ица и различни изложби; 
  • Пирамидите на Теотиуакан – разположени са от двете страни на „пътя на мъртвите“. Наричат се пирамида на Слънцето и пирамида на Луната. Тази на Слънцето е третата най-високата в целия свят (64 м). Интересен факт за тази на Луната, е че на върха ѝ са се извършвали жертвоприношения, което се доказва от намерените там човешки и животински останки;
  • Пирамиди на Паленке – тези пирамиди са разположени на изключително живописно място, а именно в сърцето на джунглата. Най-популярни сред всички забележителности в местността са грандиозният дворцов комплекс, състоящ се от цял лабиринт от пасажи, и храмът с надписите, върху който са изобразени хиляди йероглифи. Там е открита и гробницата на вожда на маите. На надгробния му камък е издълбано мистериозно изображение, което все още не е разгадано от никого. Определено не трябва да пропускате това място по време на вашата екскурзия.

Мексико разполага с още много и все интересни забележителности, затова би било добре да се консултирате с туристическата си агенция. Така най-лесно ще направите подходящ план, с помощта на който да включите възможно най-много места за посещение по време на своята екскурзия. 

Кога да посетим Мексико и какъв език говорят там 

На това магично място високите температури се задържат през цялата година, като разликата между летните и зимните е само около 5 градуса. Всеки сезон е подходящо време за вашата екскурзия, но все имайте предвид, че температурите са най-омерени и времето е най-подходящо през нашата есен и зима – от октомври до март. Тъй като в страната през годините е имало много преселници от различни народи, хората често се чудят кой език използват там. Истината е, че най-често се говори испански език, като на места има малко по-особен диалект. 

About the author