Как да изберем подходящата вместимост за новата си стоманена бутилка за вода?

Как да изберем подходящата вместимост за новата си стоманена бутилка за вода?

Много хора в последно време се ориентират към употребата на стоманени бутилки, което е едно наистина добро решение. Когато си избираме такъв съд, едно от най-важните решения е неговият обем. Понякога ни трябват повече течности – например в горещите летни дни. Имайте предвид обаче, че бутилка с голяма вместимост, даже и празна, ще заеме място в раницата или в страничния й джоб. Това е причината много хора да се колебаят дали да я вземат по време на дълги разходки например, където мястото на раницата е ценно. Въпреки това е неоспоримо, че това е отличен избор при обстоятелства, при които се нуждаеш от много вода, без да се налага да се движиш твърде много в същото време. Такъв случай е например излет до близка забележителност или тренировка на стена за катерене, където разпъваме екипировката си до стената и не се движим повече от 100 метра встрани. Тогава голямата бутилка за вода съдържа запас от повече течности, която след края на тренировката ни чака и ни е под ръка.

Има шишета за вода от стомана, които са идеални за стационарна употреба, а не за туризъм.

А по време на ходене? Нещата, разбира се, са малко относителни – до голяма степен всичко зависи от личните потребности на човек. Важен е и сезонът с неговите климатични особености, и мястото, на което се намираме по време на ходенето.

Стоманена бутилка от 500 милилитра би била твърде малка в жегата. При умерени температури обаче е идеален избор. Вместимостта е перфектна, а малкият размер позволява лесно да се побере в багажа. Внимавайте и с острите ръбове. Изглежда дреболия, но може да затруднява поставянето на бутилката в джоба и тя да се хваща за плата. Помислете – може би заоблената стоманена бутилка за вода е много по-добро решение. На каквото и мнение да сте, ще намерите модели по свой вкус на EcoKompas.com.

Изберете си модел, който ви допада като дизайн, като същевременно запазва оптимален капацитет. По-малкият размер и капацитет на бутилката позволява да се прибира в страничния джоб на раницата.

По-малките стоманени бутилки са удобни и за носене в ръката, а водата, налята в такива съдове, не придобива никакъв чужд вкус, какъвто е случаят с пластмасите, дори в случай, че я съхранявате в продължение на много часове.

Как да изберем подходящата вместимост за новата си стоманена бутилка за вода?

Стоманата заема повече място от гъвкавата пластмаса и освен това е по-тежка. Но имайки предвид огромните предимства – както за здравето, така и за комфорта ви, а и за природата, стоманените бутилки определено са препоръчителният избор. Те са далеч по-здравословни, по-издръжливи и екологични алтернативи на пластмасовите бутилки.

About the author