Какви сигнали дава акумулатора, когато е за смяна?

Какви сигнали дава акумулатора, когато е за смяна?

Вашият акумулатор е толкова важен на вашия автомобил. Не само, че батерията е неразделна част за стартирането му, тя също така захранва всички електрически компоненти във вашето пътуване.

Как работи автомобилният акумулатор?

Въпреки че запалването на кола е толкова лесно, колкото завъртането на ключ или натискането на бутон, вашият акумулатор върши цялата тежка работа. Стартирането на запалването изпраща сигнал към батерията и така започва химическа реакция в малката черна кутия. Реакцията се превръща в електрическа енергия, която кара стартера да работи и двигателя се запалва. Ако батерията ви е изтощена, светлините ви може да мигат, но двигателят ви няма да има енергията да се завърти.

Какъв е животът на акумулатора?

След като смените батерията на автомобила си, нейният живот зависи от това колко дълго може да поддържа заряда си, както и от това колко дълго може да се зарежда. След като не може да се презареди, той трябва да се смени. Ако винаги шофирате в идеални условия, без екстремни температури и без прекомерна влажност се смята, че една нова батерия може да издържи до шест години.Затова е важно да се доверите на онлайн магазин за акумулатори, на който може да разчитате денонощно.

Колко често се сменя акумулатора?

Въпреки че точният живот на батерията зависи от автомобила и неговото състояние, може да се каже, че повечето превозни средства се нуждаят от нова батерия средно на всеки четири години. Това разбира се, може да се промени и зависи от множество фактори.

Като се има предвид това, батериите в новите превозни средства често не дават признаци, че са на път да се повредят. Ето защо е добра идея да запомните правилото за три до четири години.

7 знака, че батерията на колата ви е неефективна

Има няколко ключови предупредителни знака, които са добри индикации, че животът на батерията ви е към края си. Първият фактор е светването на лампата за проверка на двигателя. Това обикновено означава, че батерията ви се забавя, въпреки че може да е свързано и с алтернатора на вашия автомобил. Обърнете внимание и на начина, по който вашето превозно средство реагира, когато запали. Ето седем признака, че батерията на колата ви е неефективна:

1. Бавен старт на двигателя

С течение на времето компонентите във вашата батерия ще се износят и ще станат по-малко ефективни. Когато това се случи, акумулаторът отнема повече време, за да създаде заряд за стартера и ще трябва да изчакате няколко допълнителни секунди, докато двигателят се завърти.

2. Приглушени светлини и електрически проблеми

Батерията захранва цялата електроника във вашия автомобил, от светлините през радиото до компютъра на таблото. Ако батерията губи заряда си, ще ѝ е по-трудно да работи с тези неща на пълна мощност.

3. Индикаторът за проверка на двигателя

В повечето превозни средства лампата за проверка на двигателя може да означава почти всичко и може да светне, когато батерията ви е изтощена.

4. Лоша миризма

Повреда на батерията или вътрешно късо съединение може да доведе до изтичане на газ от батерията. Ако усетите миризма на развалени яйца, когато отворите капака, виновникът може да е изтекла батерия.

5. Корозирали конектори

Забелязвате бяло, пепеляво вещество върху металните части на вашата батерия? Имате проблем с корозията.

6. Деформиран корпус на батерията

Лошият климат на прериите може да повлияе значително на живота на вашата батерия. Излагането на екстремна топлина и студ всъщност може да доведе до подуване и напукване на корпуса на батерията.

7. Стара батерия

Разбира се, след известно време е лесно да забравите кога за последен път сте проверили батерията на колата си. Кога за последен път ви е сменена батерията? При идеални условия автомобилните батерии обикновено издържат 3-5 години. Не се колебайте да я смените и да изберете доверен доставчик.

About the author